Loader

Πρασόσουπα με λάχανο και καπνιστή μπριζόλα

2013-07-18
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

 

2μεγάλες πατάτες χοντροκομμένες

2πράσα χοντροκομμένα

2σκελ.σκόρδο

1κρεμμύδι

1λίτρο ζωμός λαχανικών

Λάδι

Χυμός λεμονιού

Αλατοπίπερο

2φλ.λάχανο ψιλ/νο

1/2κ.σ.μπούκοβο

80γρ.καπνιστή μπριζόλα ψιλ/νη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα πράσα με το ζωμό να βράσουν για 25-30 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει και την πολτοποιούμε στο multi. Την μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα μαζί με λάδι, χυμό λεμονιού κατά τα γούστα μας, αλατοπίπερο και το μπούβο. Βάζουμε τη σούπα να πάρει άλλη μια βράση. Εντωμεταξύ βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε το λάχανο. Το βγάζουμε στην άκρη και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε την μπριζόλα να τσιγαριστεί. Σερβίρουμε τη σούπα διασκορπίζοντας από πάνω κουταλιές από το τηγανητό λάχανο και την καπνιστή μπριζόλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *