Loader

Πράσινη σούπα της Ανάστασης

2014-04-18
  • Servings: 2-3
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 15λ
  • Ready In: 30λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

18/4/14

Λίγες ώρες πριν περάσουμε στον παραδοσιακό οβελία και το μεγάλο φαγοπότι της Κυριακής του Πάσχα, μια πρόταση σούπας ότι πρέπει για το στομάχι μας. Πράσινη σούπα της Ανάστασης, για όσους θέλουν κάτι ελαφρύ την μεταμεσονύκτια ώρα που σερβίρεται συνήθως το δείπνο! Προτεινόμενη όμως και  για κάθε φορά που θέλουμε κάτι που θα αποτοξινώσει τον οργανισμό μας , θα μας χορτάσει και θα μας γεμίσει θρεπτικές ουσίες.

soupaanastasis (4)

Ingredients

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ginger τριμμένο
  • 3 φλιτζάνια μπρόκολο χωρισμένο σε μπουκετάκια
  • ½ κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • ¼ του φλιτζανιού άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 φλιτζάνια νερό χλιαρό (αν την θέλουμε περισσότερο πηχτή βάζουμε 1- 1 ½ φλιτζάνι)
  • Χυμό από 1 λεμόνι και 1 lime και επιπλέον για το σερβίρισμα

Method

Step 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε με τη σειρά το σπανάκι, το μπρόκολο, το σέλινο, το σκόρδο, τον άνηθο και το ginger.

Step 2

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το νερό και τους χυμούς από το λεμόνι και το lime και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.

Step 3

Μόλις κρυώσει λίγο την πολτοποιούμε στο multi, την μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση και σερβίρουμε αμέσως. Μπορούμε να ρίξουμε λίγη κρέμα γάλακτος στο τέλος και να παραβλέψουμε το χυμό λεμονιού ή να τη σερβίρουμε δίπλα σε κάποιο λευκό αρωματικό ρύζι, όπως basmati ή jasmine.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *