Loader

Πουρές μήλου

2013-06-03
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

Συστατικά  

 

1μήλο ψιλ/νο

2κ.σ. βούτυρο και λίγο ακόμα για το ταψί

3πατάτες βρασμένες

1φλ.γκούντα τριμμένο

Αλατοπίπερο

200ml κρέμα γάλακτος

1/2κ.γλ.μπαχάρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο σε αντικολλητικό και μόλις λιώσουν ρίχνουμε το μήλο μέχρι να μαλακώσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τη μισή κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε άλλα 10 λεπτά. Κάνουμε την πατάτα πουρέ με το ειδικό μηχάνημα ή με ένα πιρούνι και τον ρίχνουμε και αυτόν στο τηγάνι. Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπαχάρι. Τα αφήνουμε όλα μαζί ανακατεύοντας κατά διαστήματα για άλλα 15 λεπτά και τα μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Διασκορπίζουμε πάνω τους το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *