Loader

Πιτάκια με ρύζι και συκώτι που περίσσεψε

2013-07-30
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

400γρ.αλεύρι

50ml γάλα

100γρ.βούτυρο λιωμένο

2αυγά

1πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ

2κρόκοι αυγών

σουσάμι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1μεγάλο κομμάτι συκώτι μαγειρεμένο ψιλ/νο

1φλ.ρύζι μαγειρεμένο

100γρ.μανούρι ψιλ/νο

Αλατοπίπερο

1κ.γλ.θυμάρι

Λάδι

1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο

1φλ.μανιτάρια σε φέτες

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με τελευταίο το γάλα. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας το γάλα σιγά σιγά, μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί. Εντωμεταξύ σοτάρουμε σε κατσαρολάκι με λίγο λάδι το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το συκώτι κλείνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το μανούρι, το ρύζι, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια το ζυμάρι μας και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια. Τα γεμίζουμε στο κέντρο με μια γενναιόδωρη κουταλιά από τη γέμιση και τα κλείνουμε σε πακετάκια. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με τους κρόκους αυγούς χτυπημένους. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *