Loader

Πιπεριές γεμιστές tex mex

2015-02-08
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

12/2/15

Πιπεριές γεμιστές tex mex γιατί θέλουμε να ξεφύγουμε από τα γεμιστά όπως τα έχουμε συνηθίσει στη χώρα μας. Είναι ένα ελαφρύ πιάτο και ίσως ακόμα πιο εύκολο από το κλασικό ελληνικό πιάτο γεμιστών. Νοστιμιά στο πιάτο μας μονάχα με υγιεινά υλικά , όμορφα χρώματα και Μεξικάνικη γεύση που θα κάνει τη διαφορά.

stufpeppmex (2) stufpeppmex (4)

Συστατικά

  • 4 πιπεριές κέρατο ή ότι πιπεριές προτιμάμε
  • 2 φλιτζάνια άγριο ρύζι, βρασμένο
  • ½ φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας
  • ¼ του φλιτζανιού κόκκινα φασόλια κονσέρβας, στραγγισμένα
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • ¼ του φλιτζανιού cheddar τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού σκόρδο σκόνη
  • Μια πρέζα τσίλι σκόνη , ανάλογα τα γούστα
  • Αλατοπίπερο
  • Ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε προσεχτικά το καπάκι από τις πιπεριές, χωρίς να τα πετάξουμε και αφαιρούμε τα σπόρια. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ρύζι με τα φασόλια, το καλαμπόκι, τον μαϊντανό, την πάπρικα, το τυρί, το τσίλι, το σκόρδο και αλατοπίπερο.

Βήμα 2

Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τις πιπεριές και τις ακουμπάμε σε ταψάκι κλείνοντας το άνοιγμα τους με τα καπάκια που φυλάξαμε.

Βήμα 3

Ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί μπορούμε να ρίξουμε στο ταψί λίγο νερο. Σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *