Loader

Πιλάφι με λαχανικά μυρωδικα και κοτόπουλο

2013-08-07
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

2φλ.ρύζι για πιλάφι
1κρεμμύδι μέτριο ψιλ/νο
½ πράσινη και ½ πορτοκαλί πιπεριά ψιλ/νη
3κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
1 καρότο τριμμένο
2κ.σ.άνιθος ψιλ/νο
1κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
1φλ.κοτόπουλο βρασμένο
4φλ.ζωμό κοτόπουλου ή νερό
1/2φλ.λάδι
1/2κ.γλ.μπαχάρι σκόνη
1/2κ.γλ.ζάχαρη
Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Σωτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμύδια. Ρίχνουμε όλα τα υπολοιπά λαχανικά και τα μυρωδικά και τα αφήνουμε να ροδίσουν. Ρίχνουμε το ρύζι και λίγο λίγο από το ζωμό κάθε φορά που το απορροφάει. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε μια πετσετούλα και κλείνουμε το καπάκι. Σερβίρουμε το πιλαφάκι ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *