Loader

Πικάντικο ντοματόρυζο

2013-07-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (2 / 5)

2 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

2μέτριες ντομάτες πολύ ψιλ/νες

1μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο

4-5φλ.basmati, μαγειρεμένο ή άλλο ρύζι της αρεσκείας μας

1κ.γλ.κάρυ σκόνη

2πιπεριές κέρατο ψιλ/νες

1κ.σ.μουστάρδα διαλυμένη σε 1κ.σ.νερό

1/2κ.γλ.κύμινο

αλατοπίπερο

Μια πρέζα μπούκοβο

1/2κ.γλ.κουρκουμάς

1κ.σ.ginger σκόνη

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

2κ.σ.λάδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το κάρυ και το κύμινο για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και μετά από 2 λεπτά το σκόρδο και το ginger. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον κουρκουμά και το μπούκοβο. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά άλλα 2-3 λεπτά να απορροφηθούν και τα πολλά υγρά από τις ντομάτες και ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε άλλα 2-3 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *