Loader

Πικάντικη τονοσαλάτα με αβοκάντο και καρύδια

2014-05-30
  • Servings: 2
  • Prep Time: 15λ
  • Ready In: 15λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

12/6/14

Πικάντικη τονοσαλάτα με αβοκάντο και καρύδια η πρόταση μας σήμερα φίλοι μου και πιστέψτε με ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την τονοσαλάτα με μπόλικη μαγιονέζα που έχουμε συνηθίσει να τρώμε σε μαγαζιά ή από τα σούπερ μάρκετ. Την έχω κάνει αρκετές μέρες πριν και σήμερα ανακάλυψα πως είχα ξεχάσει να σας την παρουσιάσω. Διαλέγουμε ώριμο αβοκάντο για να γίνει αλοιφή και απλά απογειώνουμε τον ουρανίσκο μας. Στις φωτογραφίες δεν μπορούσα να μην βάλω δίπλα και ένα από τα πολλά μπολ με κεράσια που μάζεψα από το κτήμα της φίλης μου της Βέτας στα Τρίκαλα, το πρώτο Σαββατοκύριακο των εκλογών. Τώρα που το σκέφτομαι μερικά κερασάκια στην τονοσαλάτα μας δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα!!

avocadotunasld (1) avocadotunasld (4)

Ingredients

  • 1 κονσέρβα καπνιστού τόνου
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 κόκκινο μήλο, ψιλοκομμένο
  • ¼ του φλιτζανιού καρυδόψιχα
  • 3 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • Αλατοπίπερο
  • Μπούκοβο, κατά βούληση (προαιρετικά)
  • ¼ του φλιτζανιού chives ψιλοκομμένα ή το πράσινο μέρος από φρέσκα κρεμμύδια

Method

Step 1

Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το λιώνουμε με πιρούνι σε ένα μπολ.

Step 2

Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Step 3

Το φυλάμε στο ψυγείο 3-4 ημέρες. Τη σερβίρουμε πάνω σε ψωμί, φρέσκο ή φρυγανισμένο, πάνω σε σαλάτα ή σκέτο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *