Loader

Πικάντικη κρεμμυδόπιτα με ζαμπόν

2013-06-19
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

3κρεμμύδια κομμένα σε φετούλες
Λάδι
Αλατοπίπερο
2-3 σταγόνες Tabasco
4λιαστές ντομάτες ψιλ/νες
1φλ.γάλα
1φλ.αλεύρι
1/2φλ.ζαμπόν ψιλ/νο
3κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
3αυγά
3κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
1φλ.ρεγκάτο τριμμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε βαθύ μπολ το γάλα με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο χυλό. Σε ένα αντκολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά με το ζαμπόν μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το Tabasco. Μεταφέρουμε αυτό το μείγμα στο χυλό που ετοιμάσαμε. Ρίχνουμε επίσης στο μπολ τα αυγά χτυπημένα, τις λιαστές ντομάτες, τον μαιντανό και το τυρί και ανακατεύουμε το μείγμα μας πολύ καλά. Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε μέσα σε αυτό , απλώνοντας το ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια της πίτας μας. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *