Loader

Πικάντικη βελουτέ ψητής πιπεριάς με χταπόδι

2014-07-08
  • Servings: 2
  • Prep Time: 25λ
  • Cook Time: 45λ
  • Ready In: 1:10 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

24/7/14

Πικάντικη βελουτέ ψητής πιπεριάς με χταπόδι για σήμερα φίλοι μου που παρότι σούπα, θα την φάτε άνετα για καλοκαίρι. Είναι όσο πρέπει πικάντικη, αν αγαπάτε τέτοιου είδους γεύσεις, μπορεί να καταναλωθεί κρύα και φυσικά έχει το χταπόδι που θα ταιριάξει φανταστικά με το ουζάκι μας.

roastedpepperoctapussoup (4) roastedpepperoctapussoup (6)

Ingredients

  • 6 πιπεριές γλυκές, ότι χρώμα θέλουμε
  • 200-250gr. Χταπόδι ψητό ή βρασμένο, κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • ½ κεφάλι σκόρδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 του φλιτζανιού ούζο
  • ¼ του φλιτζανιού πιπεριές jalapenos ή τουρσί από βάζο, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • ½ κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • ½ κουταλιά του γλυκού θυμάρι
  • Μια πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
  • 2 μικρές ντομάτες

Method

Step 1

Βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τις πιπεριές και το σκόρδο με τη φλούδα. Τα ραντίζουμε με μια κουταλιά λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 190C για 30 λεπτά και μόλις σκάσει καλά η φλούδα από τις πιπεριές τα βγάζουμε όλα από το φούρνο.

Step 2

Τοποθετούμε αμέσως τις πιπεριές σε καθαρή nylon σακούλα και την κλείνουμε και φυλάμε το σκόρδο στην άκρη. Τα αφήνουμε για 15 λεπτά και κατόπιν αφαιρούμε τη φλούδα, το κοτσάνι και τα σπόρια από τις πιπεριές και τις μεταφέρουμε στο multi μαζί με το εσωτερικό από το ψημένο σκόρδο, το μέλι και τις ντομάτες. Τα χτυπάμε να γίνουν ενωθούν καλά και τα κρατάμε στην άκρη.

Step 3

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε το μείγμα από τις πιπεριές μαζί με ½ ή 1/3 του φλιτζανιού νερό , ανάλογα πόσο πηχτή ή αραιή θέλουμε τη βελουτέ. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, τη ρίγανη και την κανέλα και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και μαγειρεύουμε για 15-17 λεπτά.

Step 4

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τη σούπα, ζεστή , κρύα ή χλιαρή , μοιράζοντας από πάνω το χταπόδι και γαρνίροντας με τις ροδέλες από τις πιπεριές jalapeno και επιπλέον ελαιόλαδο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *