Loader

Πικάντικα μανιτάρια γεμιστά με γραβιέρα Κρήτης

2013-06-08
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 15λ
  • Ready In: 30λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

16 μανιτάρια λευκά

τσίλι σκόνη ή από βαζάκι

70 γρ. τυρί γραβιέρα Κρήτης

1 κ. σούπας μαϊντανό

1 μικρό κρεμμύδι

αλάτι

λίγο ελαιόλαδο

Method

Step 1

Με μία καθαρή πετσέτα καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τα μαύρα στίγματα. Αφαιρούμε από τα μανιτάνια το κοτσάνι και περιχύνουμε με λεμόνι τα κεφάλια, που πλέον είναι σαν στρογγυλές βαρκούλες. Καθαρίζουμε, πλένουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε όπως και τα κοτσάνια των μανιταριών. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς . Αποσύρουμε και τους προσθέτουμε τη μισή γραβιέρα τριμμένη. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση, προσθέτουμε λίο αλάτι και τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη γραβιέρα. Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, στους 180ºC μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί και αποσύρουμε. Καλή σας επιτυχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *