Loader

Πετεινός με χυλοπίτες

2013-06-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 55λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1κόκορας κομμένος σε μερίδες

1κρεμμύδι τριμμένο

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

3κ.σ.σέλινο ψιλ/νο

2φλ.χυμός ντομάτας

1φύλλο δάφνης

1λίτρο νερό ή ζωμός κότας

1/2φλ.λευκό κρασί

350γρ.χυλοπίτες

Λάδι

1πρέζα ζάχαρη

Αλατοπίπερο

 

 

Μυζήθρα τριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζουμε και τον κόκορα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις το απορροφήσει λίγο προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το σέλινο και το νερό ή το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το φύλλο δάφνης και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά και ρίχνουμε τις χυλοπίτες. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθούν για 6-8 λεπτά περίπου ή ανάλογα τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.