Loader

Περισσευόπιτα της γιαγιάς Αλέξανδρας

2013-07-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

6φύλλα χωριάτικα
2φλ.αρνί,κατσίκι,χοιρινό ή ότι κρέας έχει περισσέψει από το χθεσινό τραπέζι, ψιλ/νο
1φλ.ρύζι βρασμένο
1φλ.σταφίδες ξανθές
1φλ.φέτα θρυμματισμένη
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
Λάδι
Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λάδι και σωτάρουμε το λάδι να ξανθύνει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κρέας,το ρύζι,τη φέτα και λίγο αλατοπίπερο. Λαδώνουμε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί και απλώνουμε 2 φύλλα,λαδώνοντας τα ενδιάμεσα. Ρίχνουμε κουταλιές από τη γέμιση, ομοιόμορφα σε όλο το φύλλο. Συνεχίζουμε με 2-2 φύλλα και γέμιση, μέχρι να τελειώσουν. Στα τελευταία φύλλα γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα ομοιόμορφα . Βάζουμε λάδι και νερό σε ένα ποτηράκι και με ένα πινελάκι βρέχουμε καλά το φύλλο μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ώρα ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει το φύλλο μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *