Loader

Πελτές φράουλας

2014-06-07
  • Ποσότητα: 1 φλιτζάνι
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος:
  • Έτοιμο σε: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

7/6/14

Πελτές φράουλας ή αλλιώς το αγγλικό curd φρούτων. Ένα μείγμα μεταξύ mousse και μαρμελάδας, για άλειμμα ή για γέμιση σε διάφορα επιδόρπια. Μιας και η εποχή βοηθάει με την αφθονία φράουλας σε πολύ χαμηλή τιμή στην αγορά, σας ετοίμασα τον δικό μου πελτέ φράουλας που αν δεν τον φάτε με το κουτάλι μόλις ετοιμαστεί μπορείτε να τον βάλετε πάνω από κρέμες, παγωτά, βάφλες, κρέπες και ότι άλλο βάζει ο νους σας.

veganstrawcurd (1) veganstrawcurd (4)

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι φράουλες, κομμένες σε φέτες
  • 1-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, ανάλογα πόσο γλυκές είναι οι φράουλες
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 ½ κουταλιές του γλυκού corn flour

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε στο multi τις φράουλες με τη ζάχαρη και τα κάνουμε πουρέ.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το corn flour με το χυμό λεμονιού, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα. Το μεταφέρουμε στο multi με τον πουρέ και τα χτυπάμε πολύ καλά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε να πάρει βράση. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει και κατεβάζουμε το σκεύος από το μάτι. Αφήνουμε να κρυώσει και μεταφέρουμε σε βάζο με καπάκι. Το φυλάμε στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.

 

Κατηγορία Συνταγής: , , Συστατικά: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *