Loader

Παϊδάκια και tapenade με λιαστή ντομάτα και καππαρόφυλλα

2015-04-26
  • Servings: 2
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 20λ
  • Ready In: 40λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

29/4/15

Παϊδάκια και tapenade με λιαστή ντομάτα και καππαρόφυλλα γιατί αναδεικνύει τη γεύση από το κρέας και μυρίζει Άνοιξη.

lambtapenade (2) lambtapenade (5)

Συστατικά  

Για το tapenade:

1 σκελίδα σκόρδο

½ φλιτζάνι πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι

¼ του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες

2 κουταλιές της σούπας καππαρόφυλα ή κάππαρη

1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο ή ξερό

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο

Ελαιόλαδο (προαιρετικά)

Ρόκα ή πράσινα σαλατικά για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Για τα παϊδάκια:

½ κιλό αρνίσια παϊδάκια

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας μέλι

½ κουταλιά της σούπας ξερό εστραγκόν

Χυμός λεμονιού για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Method

Step 1

Για το tapenade: Ψιλοκόβουμε πάνω σε επιφάνεια κοπής όλα τα υλικά για το tapenade και τα ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπολ. Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Step 2

Για τα παϊδάκια: Λιώνουμε το μέλι και το ανακατεύουμε με το εστραγκόν. Το κρατάμε στην άκρη, χλιαρο.

Step 3

Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικο ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με το λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για περίπου 20 λεπτά, αλείφοντας στο ενδιάμεσο με το μείγμα μελιού.

Step 4

Για το σερβίρισμα απλώνουμε σε ξύλο σερβιρίσματος ή πιατέλα τη ρόκα και διασκορπίζουμε από πάνω το tapenade. Απλώνουμε τα παϊδάκια και ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγο χυμό λεμονιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *