Loader

Παϊδάκια και tapenade με λιαστή ντομάτα και καππαρόφυλλα

2015-04-26
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

29/4/15

Παϊδάκια και tapenade με λιαστή ντομάτα και καππαρόφυλλα γιατί αναδεικνύει τη γεύση από το κρέας και μυρίζει Άνοιξη.

lambtapenade (2) lambtapenade (5)

Συστατικά  

Για το tapenade:

1 σκελίδα σκόρδο

½ φλιτζάνι πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι

¼ του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες

2 κουταλιές της σούπας καππαρόφυλα ή κάππαρη

1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο ή ξερό

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο

Ελαιόλαδο (προαιρετικά)

Ρόκα ή πράσινα σαλατικά για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Για τα παϊδάκια:

½ κιλό αρνίσια παϊδάκια

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας μέλι

½ κουταλιά της σούπας ξερό εστραγκόν

Χυμός λεμονιού για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το tapenade: Ψιλοκόβουμε πάνω σε επιφάνεια κοπής όλα τα υλικά για το tapenade και τα ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπολ. Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 2

Για τα παϊδάκια: Λιώνουμε το μέλι και το ανακατεύουμε με το εστραγκόν. Το κρατάμε στην άκρη, χλιαρο.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικο ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με το λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για περίπου 20 λεπτά, αλείφοντας στο ενδιάμεσο με το μείγμα μελιού.

Βήμα 4

Για το σερβίρισμα απλώνουμε σε ξύλο σερβιρίσματος ή πιατέλα τη ρόκα και διασκορπίζουμε από πάνω το tapenade. Απλώνουμε τα παϊδάκια και ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγο χυμό λεμονιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *