Loader

Πατάτες γιαχνί φούρνου

2013-07-06
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

 

3μεγάλες πατάτες

Λάδι

2σκελ σκόρδο ψιλ/νες

1μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο

1 ½ φλ.ντομάτα φρέσκια τριμμένη

1κ.σ.πάπρικα

1κ.γλ.μπούκοβο

1/2κ.σ.θυμάρι

1 ½ φλ.ζωμός λαχανικών ή νερό

1πρέζα ζάχαρη

1κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις αραδιάζουμε σε αντικλλητικό ταψί. Τις ραντίζουμε με λίγο λάδι και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις βάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε για 20 λεπτά στο γκριλ. Εντωμεταξύ σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε την ντομάτα και το ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη πάπρικα, το θυμάρι, το μπούκοβο και τη ζάχαρη. Αραδιάζουμε τη σάλτσα πάνω στις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 25 λεπτά. Τρώγεται ζεστό πασπαλισμένο με τον μαϊντανό και κατά τα αγαπημένα μου με μπόλικη φέτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *