Loader

Παξιμαδοσαλάτα με ξινομυζήθρα και φρούτα

2014-08-21
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

21/8/14

Είπα θα κρατηθώ και δεν θα κάνω καμία ανάρτηση μέχρι της 25 του μήνα, όπου είχα ορίσει στο μυαλό μου τη λήξη των διακοπών, αλλά τι να κάνω που μου λέιψατε. Και εσείς και το site. Έκανα δόξα το Θεό καλές διακοπές φέτος και χαλάρωσα από κάθε έγνοια αλλά η κουζίνα και το ZannetCooks  είναι μεγάλος έρωτας στη ζωή μου. Πώς να απαρνηθείς ένα μεγάλο έρωτα. Είχα πει επίσης ότι θα κρατηθώ (με νύχια και με δόντια) και δεν θα μαγειρέψω τίποτα στις φετινές διακοπές, αλλά βόλεψε ο χώρος που φιλοξενηθήκαμε και όλο και κάπου έβαλα το χεράκι μου. Παξιμαδοσαλάτα με ξινομυζήθρα και φρούτα μια από τις καλοκαιρινές μου εμπεύσεις. Με το αντίστοιχο τυρί Πάρου που με μάγεψε, όπως και κάθε φορά που το γεύομαι και ίσως λιγάκι επιπλέον φέτος.

prspaksimadosalata (7) prspaksimadosalata (9)

Συστατικά

  • 1 κριθαροκουλούρα
  • ½ ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη
  • 1 μεγάλο ροδάκινο
  • 4 σύκα
  • 2 κουταλιές της σούπας ξινομυζήθρα Πάρου ή άλλο αντίστοιχο
  • Μια πρέζα πάπρικα
  • Μια πρέζα ρίγανη
  • Αλατοπίπερο
  • Ελαιόλαδο, κατά βούληση
  • Ξύδι καλό της επιλογής μας

Οδηγίες

Βήμα 1

Βρέχουμε την κριθαροκουλούρα καλά και την ακουμπάμε σε ένα μεγάλο πιάτο.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τα σύκα και τα ροδάκινα (αν θέλουμε κρατάμε τη φλούδα τους) και τα κόβουμε σε μέγεθος της αρεσκείας μας.

Βήμα 3

Ρίχνουμε πάνω στην κριθαροκουλούρα τη ρόκα, από πάνω τα φρούτα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε στο κέντρο ή όπως προτιμάμε την ξινομυζήθρα και πασπαλίζουμε με ρίγανη και πάπρικα.

Βήμα 4

Ραντίζουμε με ξύδι και λάδι και σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *