Loader

Παξιμαδάκια με άγριο ρύζι και cranberries

2013-07-04
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:05 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

Συστατικά  

 

2φλ.αλεύρι

1 ½ κ.γλ.σόδα

Μια  πρέζα αλάτι

2φλ.ξινόγαλα

1/4φλ.μέλι

1βανίλια

1/2φλ.cranberries

1φλ.άγριο ρύζι βρασμένο και σουρωμένο

1/4φλ.σουσάμι

1/4φλ.αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη

Χοντρό Αλάτι

Οδηγίες

Βήμα 1

Μουλιάζουμε σε λίγο χλιαρό νερό τα cranberries, τα σουρώνουμε και τα ψιλοκόβουμε στο χέρι ή στο multi. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ρίχνουμε εκεί το ξινόγαλα , το μέλι και τη βανίλια. Προσθέτουμε το ρύζι, τα cranberries, το σουσάμι και την αμυγδαλόψιχα και πλάθουμε καλά με τα χέρια σε μακρόστενη φραντζόλα. Την ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και την ψήνουμε για 35 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως, ακόμα και όλο το βράδυ. Την επόμενη κόβουμε τη φραντζόλα σε πολύ λεπτές και τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150C για 20 λεπτά. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και ροδοκόκκινα. Τα φυλάμε σε αεροστεγές σκεύος έως και 15 μέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *