Loader

Παντζαρόσουπα με κύμινο

2013-07-19
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

600γρ.παντζάρια, μόνο οι βολβοί
2πατάτες
1κρεμμύδι τριμμένο
Λάδι
1κ.σ.κύμινο
4ποτ.ζωμό λαχανικών
Αλατοπίπερο
200γρ.γιαούρτι (προαιρετικά)
4κ.γλ.balsamico

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τις πατάτες και τα παντζάρια 20 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και μόλις κρυώσουν λίγο τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κύβους. Βάζουμε λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει λίγο προσθέτουμε τα κυβάκια λαχανικών και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κύμινο και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε περίπου 50 λεπτά. Τα απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσουν λίγο τα πολτοποιούμε. Τα αδειάζουμε σε καθαρή κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν άλλη μια βράση και να αποκτήσουν μια βελούδινη μορφή. Σερβίρουμε τη σούπα με μια κουταλιά γιαούρτι στη μέση και ραντίζουμε με λίγο balsamico.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *