Loader

Πίτσα cheesecake με φράουλες

2014-06-10
  • Ποσότητα: 8 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

10/6/14

Πίτσα cheesecake με φράουλες. Καλοκαιρινό γλυκάκι με λίγες θερμίδες και γεύση φρέσκιας φράουλας σε όλο της το μεγαλείο. Αξιοποιούμε τα φρούτα της εποχής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τώρα που οι ποικιλίες είναι στα φόρτε τους.

cheesecakepizza (4) cheesecakepizza (5)

 

Συστατικά  

1 φλιτζάνι φράουλες κομμένες σε φέτες

Για τη σοκολατένια βάση:

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα

Μια πρέζα αλάτι

½ φλιτζάνι ζάχαρη

½ κουταλιά του γλυκού baking powder

3-4  κουταλιές της σούπας κακάο

2/3 του φλιτζανιού γάλα

½ φλιτζάνι πελτές φράουλας

Για το μείγμα τυριού:

125gr. τυρί κρέμα

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1/3 του φλιτζανιού πελτές φράουλας

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μείγμα τυριού πολύ καλά και το κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το baking. Ρίχνουμε το γάλα και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε να ενωθεί το μείγμα με μίξερ ή κουτάλα πολύ καλά.

Βήμα 3

Το μεταφέρουμε σε στρογγυλό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, βρεγμένη και καλά στραγγισμένη. Απλώνουμε καλά το μείγμα και από πάνω διασκορπίζουμε το μείγμα τυριού. Με ένα μαχαίρι ή ένα ξυλάκι κάνουμε κυκλικές κινήσεις στις δυο στρώσεις του γλυκού να δημιουργηθούν κύκλοι από το δεύτερο μείγμα.

Βήμα 4

Ακουμπάμε τις φράουλες πάνω στο γλυκό και τις πιέζουμε ελαφρά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε 8 κομμάτια όπως την πίτσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *