Loader

Πίτσα με κιμά σε γιαουρτένια ζύμη

2013-06-18
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 60λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

250γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1κ.σ.μαγιά σκόνη διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό

100γρ.γιαούρτι

1πρέζα αλάτι

1πρέζα ζάχαρη

1ποτήρι χλιαρό νερό

2κ.σ.λάδι

1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο

1κ.γλ.ρίγανη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

200γρ.κιμάς ανάμικτος

Λάδι

Αλατοπίπερο

1 κρεμμύδι ψιλ/νο

1σκελ.σκόρδο λιωμένη

1φλ.ντοματάκια κονκασέ

1κλωνάρι δενδρολίβανο τα φύλλα του

Τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας

1κόκκινη πιπεριά ψιλ/νη

1τσιμπιά ρίγανη

2κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε το γιαούρτι , το λάδι και τη διαλυμένη μαγιά. Πασπαλίζουμε με το αλάτι, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε σιγά σιγά το νεράκι ζυμώνοντας ελαφρά, μέχρι να τελειώσει το νερό και αποκτήσουμε ένα ζυμαράκι που δεν κολλάει στα χέρια. Το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τον κιμά. Ρίχνουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζουμε τον κιμά και με μια κουτάλα ανακατεύουμε διαρκώς για να μας διαλύσει ομοιόμορφα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κονκασέ , το δενδρολίβανο και λίγο νεράκι. Αφήνουμε να σιγοβράσει 25 λεπτά και να μείνει με τη σαλτσούλα του. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και απλώνουμε μέσα τη ζύμη πιέζοντας την με τα δάχτυλα μας να το καλύψει όλο. Απλώνουμε ομοιόμορφα τον κιμά και από πάνω ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, την πιπεριά, το τυρί και τη ρίγανη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά περίπου. Την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *