Loader

Πίτα γαλοπούλα με μανιτάρια και μπέικον

2013-06-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

2 φύλλα σφολιάτας
Λάδι
1 φλ. Γαλοπούλα ψιλ/νη ψητή
200γρ.μανιτάρια σε φέτες
100γρ. μπέικον
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
3 αυγά
1 φλ.γκούντα τριμμένο
Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Σωτάρω σε αντικολλητικό τηγάνι το κρεμμύδι και τον μαιντανό. Προσθέτω την γαλοπούλα, τα μανιτάρια και το μπέικον και ανακατεύω. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και τα αφήνω στη άκρη να κρυώσουν ελαφρά. Ανακατεύω καλά τα αυγά και τα ρίχνω στο μείγμα της γαλοπούλας καθώς και το τυράκι μου. Λαδώνω ένα μακρόστενο ταψάκι και τοποθετώ ομοιόμορφα το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνω ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο. Το κλείνω προς τα μέσα, ώστε να μην μας φύγει η γέμιση. Σε ένα ποτηράκια ανακατεύω λίγες σταγόνες λάδι με νεράκι και με ένα πινελάκι αλείφω την πιτούλα μου και την χαράσσω περίπου στα σημεία που θα την κόψουμε όταν ψηθεί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *