Loader

Πίτα αλλαντικών

2013-06-18
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1πακ.φύλλο σφολιάτας

2φλ.αλλαντικά της αρεσκείας σας ψιλ/να

3κρόκοι αυγών

200ml κρέμα γάλακτος

1κ.σ. Worcestershire sauce

1 1/2φλ.γκούντα τριμμένο

3κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να

Λάδι

Αλατοπίπερο

2κ.σ.βούτυρο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα αλλαντικά για 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και την worcestershire και το ρίχνουμε στο μείγμα αλλαντικών μαζί με το τυρί. Τα ανακατεύουμε καλά . Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και γυρνάμε το φύλλο που περισσεύει προς τα μέσα. Το αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου με νεράκι και με ένα πιρούνι το τρυπάμε σε διάφορα σημεία. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *