Loader

Οι τηγανίτες των αρχαίων Ελλήνων

2013-08-26
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

200γρ.αλεύρι
100γρ.νερό
Λάδι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Μέλι
σουσάμι
Μυζήθρα τριμμένη ή κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το νερό και τα αφήνουμε στην άκρη περίπου μισή ώρα. Κατόπιν βάζουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα μας. Τις τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές και τις κατεβάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις μεταφέρουμε σε καθαρό πιάτο και τις πασπαλίζουμε με το σουσάμι και μέλι ή σουσάμι και τυρί ή όλα μαζί όπως και οι Αρχαίοι Έλληνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *