Loader

Ντοματόσουπα με ρεβίθια και τραχανά

2013-07-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1φλ.ρεβύθια βρασμένα

1/2φλ.ξινός τραχανάς

1μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο

2κ.σ.λάδι

6σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

1κ.γλ.δενδρολίβανο

2φύλλα δάφνης

6φλ.ζωμός λαχανικών

Αλατοπίπερο

1φρέσκια ντομάτα τριμμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο και το αλάτι για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τα μυρωδικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρουν βράση. Ρίχνουμε τον τραχανά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε την ντομάτα, τα ρεβύθια και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή ή κρύα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *