Loader

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με μελιτζάνα

2013-07-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

 

40αμπελόφυλλα

Λάδι

2μελιτζάνες αργίτικες κομμένες σε κυβάκια

1/2φλ.ρύζι γλασέ

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

1φλ.ζωμός λαχανικών

Αλατοπίπερο

1κ.σ.ρίγανη

1κ.σ.δυόσμος

2ντομάτες μέτριες τριμμένες

Το χυμό 1 λεμονιού

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με τα κυβάκια μελιτζάνας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το δυόσμο και τη ρίγανη. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το ζωμό και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά. Το αφήνουμε να κρυώσει και τυλίγουμε προσεχτικά τη γέμιση μέσα στα αμπελόφυλλα. Τα βάζουμε σε σειρά μέσα σε ένα ταψί και από πάνω διασκορπίζουμε τις τριμμένες ντομάτες. Ρίχνουμε λαδάκι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νεράκι ίσα ίσα στο ύψος τους. Κλείνουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά. Τρώγονται ζεστά και κρύα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *