Loader

Ντάκος ψητός

2013-06-27
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

2μεγάλα παξιμάδα
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/3φλ.αμύγδαλα λευκά
1ντομάτα τριμμένη
200γρ.φέτα θρυμματισμένη
200γρ.ανθότυρο θρυμματισμένο
1κ.σ.ρίγανη
1φλ.ντοματίνια κομμένα στη μέση
2κ.σ.balsamico
1κ.σ.μέλι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε στο multi τα παξιμάδια και τα αμύγδαλα και λίγο νεράκι. Τα θρυμματίζουμε και τα μεταφέρουμε σε μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και λίγο λάδι. Τα ανακατεύουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε ταψάκι μικρό στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά. Βάζουμε σε μπολ τα τυριά και τα ανακατεύουμε καλά. Τα απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στα παξιμάδια. Εντωμεταξύ βάζουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα ντοματίνια σε χαμηλή φωτιά. Αλατοπιερώνουμε και μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν ρίχνουμε το μέλι και το ξύδι. Αφήνουμε 4-5 λεπτά να δέσουν τα υλικά και τα απλώνουμε κι αυτά ομοιόμορφα πάνω στα τυριά. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *