Loader

Μωβ πατάτες με κριθάρι και chilli sauce με μέλι

2014-06-09
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

24/6/14

Μωβ πατάτες με κριθάρι και chilli sauce με μέλι. Σερβίρεται σαν κυρίως πιάτο, σαν συνοδευτικό, σαν σαλάτα ή όπως αλλιώς προτιμάτε. Από όποιο υλικό και να ξεκινήσετε να ψάχνετε για τα θρεπτικά συστατικά, είναι ένα πιάτο πραγματικά υπερτροφή.

purplepotbarleychilisauce (1) purplepotbarleychilisauce (5)

Συστατικά  

Για την sauce:

3 κουταλιές της σούπας chilli sauce

3 κουταλιές του γλυκού μέλι

1 κουταλιά της σούπας ξύδι balsamico

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Για το πιάτο με τις πατάτες:

300gr. Μωβ πατάτες (ψητές ή βραστές, κομμένες σε μικρά κομμάτια ή ροδέλες)

1 φλιτζάνι μαγειρεμένο κριθάρι

4 ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο (αν το σερβίρουμε σαν σαλάτα)

2 κουταλιές της σούπας ψίχα πασατέμπο

¼ του φλιτζανιού chives ψιλοκομμένα

Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Για την sauce: Χτυπάμε στο multi ή ανακατεύουμε πολύ καλά σε μπολ όλα τα υλικά. Το σερβίρουμε κυρίως πάνω σε ωμές σαλάτες, όπως λάχανο, καρότο, αγγούρι ή πράσινα λαχανικά της αρεσκείας μας, όπως iceberg, σπανάκι κ.α. και καταναλώνουμε αμέσως, ώστε να παραμείνουν τραγανές. Το φυλάμε στο ψυγείο πολλές πολλές μέρες.

Βήμα 2

Για το πιάτο με τις πατάτες και το σερβίρισμα: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά , κρατώντας τη μισή ψίχα πασατέμπο και τα μισά chives για το τέλος.

Βήμα 3

Περιχύνουμε με 2-3 κουταλιές από την sauce, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το πιάτο σε θερμοκρασία δωματίου ή το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον ώστε να την σερβίρουμε δροσερή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *