Loader

Μυρωδάτα ρολά πίτσα μαργαρίτα

2013-07-06
  • Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 35λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1κ.σ.μαγιά

1 ½ φλ.χλιαρό νερό

2κ.γλ.λάδι

1πρέζα αλάτι

3φλ.αλεύρι και λίγο ακόμα για το άνοιγμα της ζύμης

1κ.γλ.ρίγανη

1κ.γλ.δενδρολίβανο

1κ.γλ.θυμάρι

2κ.γλ.σκόρδο σκόνη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1φλ.σάλτσα για πίτσα της αρεσκείας σας

300γρ.μοτσαρέλα ή γκούντα τριμμένο

1/4φλ.παρμεζάνα τριμμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό και τα αφήνουμε στην άκρη 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λάδι το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας. Όταν είναι σχεδόν έτοιμη η ζύμη ρίχνουμε τα μυρωδικά και το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Το μεταφέρουμε σε καθαρό μπολ για μισή ώρα. Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγουμε ένα μακρόστενο και λίγο πλατύ φύλλο όχι πολύ λεπτό. Απλώνουμε πάνω τη σάλτσα. Διασκορπίζουμε τη μοτσαρέλα ή το γκούντα (ότι χρησιμοποιήσουμε) και τέλος την κάνουμε ρολό, όπως στη φωτογραφία. Το κόβουμε σε κομμάτια περίπου όσο 2 ½ δάχτυλα και τα ακουμπάμε με την κομμένη πλευρά πάνω σε ένα λαδωμένο ταψάκι, το ένα ρολό κολλητά στο άλλο. Αλείφουμε με λίγο λάδι, προαιρετικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά περίπου. Τα τρώμε ζεστά ή κρύα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.