Loader

Μυζηθρόπιτα

2013-06-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

10 φύλλα κρούστας
200γρ. κεφαλογραβιέρα
500γρ μυζήθρα
300γρ κασέρι
½ λίτρο γάλα
5 αυγά
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2/3 φλ. βούτυρο φρέσκο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
αλάτι

Οδηγίες

Βήμα 1

Αλείφετε το ταψί με βούτυρο και στρώνετε τέσσερα φύλλα, αλείφοντας το καθένα με λάδι και βούτυρο. Τρίβετε στον τρίφτη την κεφαλογραβιέρα και το κασέρι και κομματιάζετε με πιρούνι τη μυζήθρα. Ανακατεύετε τα 3 τυριά μαζί και πασπαλίζετε με πιπέρι. Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και αλατοπίπερο και ανακατεύετε με το μείγμα των τυριών. Ρίχνετε πάνω στα στρωμένα φύλλα το 1/3 από το μείγμα τυριών-αυγών, βάζετε ένα φύλλο, πάλι μια ποσότητα από το μείγμα και μετά άλλο φύλλο, το υπόλοιπο μείγμα και τέλος τα τέσσερα υπόλοιπα φύλλα αλειμμένα με λάδι και βούτυρο. Χαράζετε την πίτα σε λωρίδες, περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και το υπόλοιπο βούτυρο και αμέσως τη βάζετε στο φούρνο να ψηθεί για 50’-55’ στους 200 °C, μέχρι να ροδίσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.