Loader

Μπριζόλες με λεμονάτη μαρινάδα μυρωδικών

2013-06-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

4μπριζόλες χοιρινές λαιμού

Λάδι

5σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

1κ.σ.θυμάρι

1κ.σ.βασιλικός

1κ.σ.μαϊντανός

Αλατοπίπερο

Χυμό 2 λεμονιών

Ξύσμα 1 λεμονιού

 

Οδηγίες

Βήμα 1

Τοποθετούμε σε σκεύος με καπάκι τις μπριζόλες στη σειρά και τις πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και ραντίζουμε με μπόλικο λάδι και το χυμό λεμονιού. Τις βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη τις μεταφέρουμε είτε σε ταψάκι μαζί με τη μαρινάδα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C , 15 λεπτά από κάθε πλευρά περίπου. Εναλλακτικά τις ψήνουμε σε ψησταριά αλείφοντας τα με τα υλικά της μαρινάδας. Τις σερβίρουμε ζεστές με φρέσκιες τηγανητές πατάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.