Loader

Τσιπούρες με φινόκιο και πορτοκάλι

2016-03-14
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

15/3/16

Τσιπούρες με φινόκιο και πορτοκάλι για ένα αρωματικό γεύμα από ψάρι και λαχανικά που θα σας ενθουσιάσει. Ανάλαφρη και ιδιαίτερη γεύση που δεν θα αφήσει ασυγκίνητο τον ουρανίσκο σας.

tsipfinokio (4) tsipfinokio (6)

Συστατικά

  • 2 μέτριες τσιπούρες
  • 1 μεγάλο φινόκιο με τα φύλλα του
  • 2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε το φινόκιο σε κομμάτια και ψιλοκόβουμε τα φυλλαράκια του. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί μαζί με το κρεμμύδι και το πορτοκάλι.

Βήμα 2

Ραντίζουμε με 1 ½ κουταλιά από το λάδι και το χυμό λεμονιού Αλατοπιπερώνουμε και διασκορπίζουμε το ξύσμα λεμονιού.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20-25 λεπτά. Ακουμπάμε από πάνω τα ψάρια και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι.

Βήμα 4

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *