Loader

Μπουτάκι κοκκινιστό με εστραγκόν και καλή εβδομάδα

2013-09-09
  • Μερίδες: 1
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

09/09/13

Κοτόπουλο κοκκινιστό για τον καλό μου είναι η συνταγή αυτή.

Απλά επειδή έχω τεράστιο πρόβλημα να σερβίρω το ίδιο πιάτο, χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά, περισσότερο κι από τον ίδιο που το τρώει, να μια ακόμα παραλλαγή.

Εσείς δημιουργείστε πάνω σε αυτή ανάλογα με τα γούστα σας!

Συστατικά  

1 μπούτι κοτόπουλο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα

1 κουταλιά του γλυκού εστραγκόν ξερό

½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί

1 φλιτζάνι καλής ποιότητας χυμός ντομάτας

1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου

½ κουταλιά του γλυκού μουστάρδα πικάντικη

1/3 της κουταλιάς του γλυκού κουρκουμάς

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε λίγο το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε το σκόρδο.

Βήμα 2

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις απορροφηθεί ρίχνουμε τον κουρκουμά και το εστραγκόν. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη μουστάρδα. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί το μπουτάκι και να μείνει με τη σαλτσούλα του για 20-25 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 4

Το σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Προσαρμογή συνταγής :

Δικό μου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *