Loader

Μπουτάκια μπουρλότο

2013-10-02
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

2/10/13

Λέγεται στα μαγειρικά δρώμενα ότι καλό είναι όταν σε ένα πιάτο τα υλικά είναι αναγνωρίσιμα και όσα σερβίρουμε να τρώγονται!

Έλα όμως που υπάρχουν και εκείνες οι περιπτώσεις ατόμων που δεν θέλουν να ξέρουν και πολύ περισσότερο να βλέπουν αυτό που τρώνε. Ναι ναι, υπάρχει και αυτή η περίπτωση και στο σπίτι μας την ζούμε καθημερινά! Πρόκειται για τον αγαπημένο μου σύντροφο που άκρως κλασικός στα διατροφικά του γούστα από τη μια αλλά και ολίγον τι δύσκολος στις προτιμήσεις του, από την άλλη, μου δημιουργούν την ανάγκη να τροποποιώ αρκετά ακόμα και ένα  κοκκινιστό κοτόπουλο, ώστε να σας το παρουσιάσω με τον καλύτερο τρόπο αφενός και αφετέρου να ικανοποιώ τον άμεσα ενδιαφερόμενο.

Έτσι λοιπόν σας προτείνω σε κάποιες από τις συνταγές που αναρτώ στο site και αναγράφουν πολύ ψιλοκομμένα υλικά ή λιωμένα στο multi, να τολμήσετε να τα βάλετε λιγότερο κομμένα ώστε να μπορείτε να τα απολαμβάνεται και στην όψη. Κατά τα λοιπά, είμαι από τους μεγαλύτερους σύμμαχους της άποψης «Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα»!

Το συγκεκριμένο κοτοπουλάκι μας, θα μπορούσα να πω , πως είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις. Πειραματιστείτε και αποφασίστε εσείς!

Συστατικά  

2 μπούτια κοτόπουλου

1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 φλιτζάνι καλής ποιότητας χυμός ντομάτας

¼ του φλιτζανιού sweet chilli sauce

1/3 του φλιτζανιού κόκκινο κρασί

¼ της κουταλιάς του γλυκού μπούκοβο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 2 λεπτά.

Βήμα 2

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις απορροφηθεί το πολύ αλκοόλ ρίχνουμε τα ντοματίνια και την πιπεριά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπούκοβο.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και την chilli sauce και όσο νεράκι χρειάζεται να τα καλύψει. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 25-30 λεπτά μέχρι να μείνουν με τη σαλτσούλα τους.

Βήμα 4

Τα σερβίρουμε ζεστά με συνοδευτικό της αρεσκείας μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *