Loader

Μπουκιές βρώμης με μπανάνα και χουρμάδες

2015-11-29
  • Ποσότητα: 16 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

6/12/15

Μπουκιές βρώμης με μπανάνα και χουρμάδες, μαλακές και λαστιχωτές όσο πρέπει. Δεν χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία παρά να σας βρίσκεται μια πολύ ώριμη μπανάνα. Είναι ιδανικό κέρασμα για όλες τις περιπτώσεις αλλεργιών σε ξηρούς καρπούς, που συνήθως εμπεριέχονται σε γλυκά βρώμης, είναι άκρως υγιεινά και χωρίς καθόλου ζάχαρη παρά μόνο με τη φυσική γλύκα από την μπανάνα και τους χουρμάδες. Αν πάντως δεν έχετε θέματα, προτείνω να συμπληρώσετε λίγα φουντούκια ή αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα. Οι συγκεκριμένες μπουκιές είναι πολύ προσαρμόσιμες σε πολλές παραλλαγές.

bandatbars (2) bandatbars (4)

Συστατικά

  • 10 χουρμάδες
  • 1 φλιτζάνι βραστό νερό
  • 1 πολύ ώριμη μπανάνα
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 και ¾ του φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
  • ½ κουταλιά του γλυκού σόδα φαγητού
  • 50gr. Κουβερτούρα ή σοκολάτα της αρεσκείας μας
  • ¼ του φλιτζανιού αραβοσιτέλαιο και 1 κουταλιά του γλυκού επιπλέον

Οδηγίες

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τους χουρμάδες στο νερό για 5 λεπτά. Τους σουρώνουμε και τους βάζουμε στο multi μαζί με τη μπανάνα, το ¼ του φλιτζανιού αραβοσιτέλαιο, τη βανίλια και τη σόδα.

Βήμα 2

Τα χτυπάμε καλά και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι να ενωθεί το μείγμα.

Βήμα 3

Το μεταφέρουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Όσο πιο μικρό ταψί τόσο πιο παχύ κομμάτι, οπότε επιλέξτε ταψί ανάλογα πόσο παχιές ή λεπτές θέλετε τις μπουκιές. Στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά.

Βήμα 4

Εντωμεταξύ βάζουμε το υπόλοιπο λάδι με τη σοκολάτα για 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε πάνω στο γλυκό. Το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *