Loader

Μπουγάτσα σερραϊκή

2013-06-22
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1,5 λίτρο γάλα,

1 φλ.τσαγιού ζάχαρη,

200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 πρέζα αλάτι

2 βανίλιες

2 κ.σούπας βουτυρο

1 πακέτο φύλλο κρούστας

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά πλην του βούτυρου και ανακατεύουμε. Θέλει κανα 10λεπτο. Η υφή του θα γίνει κρεμώδης και παχιά (όπως των μωρών). Στο τέλος πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά βάζουμε το βουτυράκι και ανακατεύουμε καλά. Αυτό ήταν! Η κρέμα είναι έτοιμη. Στο ταψί ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας ένα ένα (4 κάτω), βάζουμε την κρεμούλα και άλλα 4 φύλλα πάνω. Προσοχή τα βουτυρωνουμε ελαφρά όπου διπλώνουν. Καλή σας επιτυχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *