Loader

Μπουγάτσα με τυρί

2013-06-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

500 γρ. Φύλλο κρούστας
½ lt γάλα
100 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ. Τυρί φέτα ψιλοτριμμένο
50 γρ. Μυζήθρα ψιλοτριμμένη
50 γρ. Βούτυρο
Λίγο λιωμένο βούτυρο για το φύλλο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα και όταν ζεσταθεί καλά προσθέτετε πολύ σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς να μην σβολιάσει. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μίγμα. Το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και τα τυριά. Ανακατεύετε καλά, δοκιμάζετε για αλάτι και αφήνετε κατά μέρος να κρυώσει (για να μην κάνει κρούστα μπορείτε να την σκεπάσετε με μεμβράνη τροφίμων, προσέχοντας να μην αφήσετε αέρα μεταξύ κρέμας και μεμβράνης). Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και στρώνετε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα. Ρίχνετε μέσα τη γέμιση και γυρίζετε από πάνω τα φύλλα που περισσεύουν γύρω από το ταψί. Στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας ενδιάμεσα. Γυρίζετε με προσοχή τα φύλλα που περισσεύουν κάτω από την μπουγάτσα και ψήνετε σε ζεσταμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα. Αν μπορείτε γυρίζετε το πάνω κάτω όταν τα φύλλα από πάνω θα έχουν ροδίσει. Γυρίζετε την μπουγάτσα σε πιατέλα, κόβετε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε αμέσως

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *