Loader

Λαχανικά στο πήλινο με κρούστα γλυκοπατάτας

2013-10-05
  • Μερίδες: 2
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

5/10/13

Γλυκοπατάτα εδώ κολοκύθα εκεί, παντού στο μαγειρικό μου κόσμο περιβάλλομαι από αυτά τα τόσο αγαπημένα πλέον λαχανικά , που τόσο πολύ είχα παρεξηγήσει.

Η μαλακή υφή τους, η πλούσια γεύση τους, η ποικιλία στους τρόπους μαγειρέματος, η χαμηλή θερμιδική τους αξία, η υψηλή περιεκτικότητα τους σε θρεπτικά στοιχεία και οι μαγειρικές μου αναζητήσεις, είναι μερικοί από τους λόγους που ξεκίνησα να εντάσσω στην διατροφή μου τα εν λόγω λαχανικά.

Εσείς τα έχετε βάλει στο τραπέζι σας;

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και καλά μαγειρέματα!

Συστατικά  

Για τα λαχανικά:

2 φλιτζάνια ανάμικτα λαχανικά , κατεψυγμένα

1 μέτριο κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια

1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 ½ κουταλιά της σούπας σέλινο ψιλοκομμένο

¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι

1 1/2 κουταλιά του γλυκού Worcestershire sauce

12 ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Για την κρούστα:

1 μεγάλη γλυκοπατάτα βρασμένη

1 μεγάλη πατάτα βρασμένη

¼ του φλιτζανιού γάλα

Αλατοπίπερο

1 αυγό χτυπημένο

¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Ρίχνουμε το μισό λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το κολοκυθάκι, το σκόρδο, τα ντοματίνια , το σέλινο και τέλος τα ανάμικτα λαχανικά και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την Worcestershire sauce. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 2-3 λεπτά, πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα σε 2 πήλινα σκεύη. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερώνουμε αν θέλουμε.

Βήμα 4

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την κρούστα. Λιώνουμε τα 2 είδη πατάτας και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και απλώνουμε το μείγμα πάνω σε αυτό των λαχανικών.

Βήμα 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Προσαρμογή συνταγής :

http://magda-whatsfordinner.blogspot.gr/2013/05/farmers-pie.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *