Loader

Μπιφτέκια με πατάτες στη γάστρα

2013-06-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 5
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

1/2κιλό κιμάς

1κρεμμύδι τριμμένο

Αλατοπίπερο

1πιπεριά κέρατο πολύ ψιλ/νη

2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νο

1κ.σ.δυόσμος ψιλ/νο

1κ.σ.ρίγανη φρέσκια

1κ.γλ.μουστάρδα

1/2κ.γ.σόδα

1φλ.φρυγανιά τρίμμα

1αυγό

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

3-4πατάτες κομμένες  κυδωνάτες

Χυμό 1 λεμονιού

Λάδι

Αλατοπίπερο

1/3σφηνάκι ουίσκι

1κ.σ.μουστάρδα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τις πατάτες στη γάστρα. Στο multi ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με αυτό τις πατάτες μαζί με ½ φλιτζάνι νερό. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 20 λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα βάζουμε πάνω στις πατάτες. Συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 40 λεπτά. Αν θέλουμε προς το τελείωμα του ψησίματος αφήνουμε τη γάστρα χωρίς καπάκι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *