Loader

Μπισκότα με σουσάμι ταχίνι και καρύδια

2014-04-13
  • Yield: 24 τεμάχια
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 10λ
  • Ready In: 25λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

13/4/14

Διανύοντας περίοδο νηστείας το σουσάμι, το ταχίνι και όλα τα παράγωγα τους, έχουν την τιμητική τους. Αρκεί να σας πω ότι μπήκα σε 3 διαφορετικά σούπερ μάρκετ για να βρω αυτά που χρειαζόμουν. Εγώ τα προτιμώ με τον πρωινό μου καφέ και χρειάζομαι τουλάχιστον 4-5, αφού κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα. Μπισκότα με σουσάμι ταχίνι και καρύδια και εσείς διαλέξτε πότε και πόσα θα φάτε.

tahinicookies (1) tahinicookies (5)

Ingredients

  • ½ φλιτζάνι σησαμέλαιο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 1 βανίλια
  • 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • 1/3 του φλιτζανιού σουσάμι
  • 2/3 του φλιτζανιού καρυδόψιχα τριμμένη και λίγα ολόκληρα για το στόλισμα
  • 2 φλιτζάνι αλεύρι

Method

Step 1

Ανακατεύουμε το ταχίνι, το σησαμέλαιο, το ελαιόλαδο, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το σουσάμι και τα καρύδια και το αλεύρι , ανακατεύοντας με κουτάλι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αποκτήσουμε μια ενιαία μαλακή ζύμη.

Step 2

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια που ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε λίγη απόσταση το ένα από το άλλο. Διακοσμούμε με ένα μικρό κομμάτι καρύδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για να μεταφέρουμε σε πιατέλα και να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *