Loader

Μπατόν σαλέ με γραβιέρα και μουστάρδα

2013-07-04
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 18λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1φύλλο σφολιάτας

3κ.σ.μουστάρδα πικάντικη

1αυγό ανακατεμένο με 1 κουταλιά του γλυκού νερό

90γρ.γραβιέρα τριμμένη

Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο

Λίγο αλεύρι για την επιφάνεια που θα ετοιμάσουμε τα μπατόν σαλέ

Οδηγίες

Βήμα 1

Ξεδιπλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και με ένα πινέλο αλείφουμε τη μουστάρδα. Την διπλώνουμε στη μέση και την κόβουμε από τη μεγάλη πλευρά στη μέση και από τη μικρή περίπου σε 10 σημεία ώστε να δημιουργηθούν μακρόστενα σφολιατάκια. Τα αλείφουμε με το μείγμα αυγού και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με λίγη απόσταση μεταξύ τους. Πασπαλίζουμε με το τυρί και το αλατοπίπερο (ή/και κάποιο μυρωδικό-μπαχαρικό της αρεσκείας μας). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 18 λεπτά περίπου ,ανάλογα το φούρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για να τα σηκώσουμε από το ταψί και να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.