Loader

Μπακαλιάρος στο φούρνο με σέλινο και ελιές

2013-07-24
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

4 μπακαλιαράκια
1/4φλ. ελιές πράσινες κομμένες σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
½ φλ.σέλινο ψιλ/νο
2κ.σ. λάδι
1κ.σ. χυμό λεμόνι
Αλατοπίπερο
+(για το ψήσιμο)
2κ.σ.λάδι
1κ.σ.ζωμό ψαριού ή νερό
1κ.σ.χυμό λεμόνι
1κ.γλ.ρίγανη
Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλινο μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τις ελιές, ανακατεύουμε και αφήνουμε στη άκρη. Ανακατεύουμε σε βαζάκι τα υλικά που θα περιχύσουμε τα ψαράκια μας. Απλώνουμε τα ψάρια σε ταψάκι και γύρω γύρω το μείγμα με τις ελιές και το σέλινο που ετοιμάσαμε. Περιχύνουμε με το μείγμα του ψησίματος και ψήνουμε στους 200C για 20-25 λεπτά. Σερβίρουμε τα ψαράκια μας με το μείγμα σέλινου ελιάς και περιχύνουμε αν θέλουμε και λίγο ζωμό από το ταψάκι μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *