Loader

Σοκολατένια αμυγδαλωτά

2015-11-29
  • Ποσότητα: 16-20 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

30/11/15

Σοκολατένια αμυγδαλωτά με γλυκό του κουταλιού που έχουμε στο ψυγείο ή το ντουλάπι μας. Γίνονται πανεύκολα και θυμίζουν κάτι από μαντολάτο.

chocoalmond (3) chocoalmond (6)

Συστατικά

  • 300gr. Αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 2/3 του φλιτζανιού γλυκό του κουταλιού σύκο ή άλλο, σουρωμένο από το σιρόπι και ψιλοκομμένο*
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 100gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • ½ κουταλιά της σούπας κανέλα
  • Μια πρέζα πιπέρι
  • 100gr. μέλι
  • 150gr. Καστανή ζάχαρη
  • 150gr. σοκολάτα γάλακτος ή υγείας, χοντροκομμένη
  • Ζάχαρη άχνη ή κακάο για το στόλισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κακάο, την κανέλα και το πιπέρι. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το μέλι και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το μέλι και να διαλυθεί η ζάχαρη.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τα κομμάτια σοκολάτας απ’ ευθείας ή αφού τα ζεστάνουμε λίγο σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα στο μείγμα αλευριού και προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε σε μακρόστενη φόρμα κέικ στρωμένη με λαδόκολλα. Απλώνουμε όμορφα την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά.

Βήμα 4

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρμουμε. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και ακουμπάμε σε πιατέλα στρωμένη με λαδόκολλα ή τα τυλίγουμε ένα ένα σε κομμάτι λαδόκολλας σαν καραμέλα. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος μέχρι και 10 ημέρες. *Φυλάμε το σιρόπι σε βάζο στο ψυγείο για κάποια άλλη χρήση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *