Loader

Μπακαλιάρος με σπανάκι στο φούρνο

2013-07-24
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 5
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

1 κιλό μπακαλιάρος φιλέτο
1 κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ξερό
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πράσο
½ ματσάκι άνιθος
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
πιπέρι κόκκινο και μαύρο
αλάτι

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, το ξερό κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο και το πράσο ψιλοκομμένα. Τα αφήνουμε να μαραθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το σπανάκι, τον πελτέ και το πιπέρι. Αφού τα αφήσουμε να πάρουν μια βράση, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Στρώνουμε το σπανάκι σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο. Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 200°C.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *