Loader

Μπακαλιάρος με κρούστα pesto αντζούγιας

2014-03-23
  • Yield: 1 φλιτζάνι pesto
  • Servings: 2 άτομα
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 20λ
  • Ready In: 40λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

23/3/14

Το έχετε διαπιστώσει, είμαι λάτρης του pesto σε όλες τις πιθανές παραλλαγές. Γι’ αυτό και το τελευταίο μου αγαπημένο πιάτο είναι κάποιο από τα διάφορα pesto , που σχεδόν καθημερινά σας παρουσιάζουμε και στο site με ότι λογής ζυμαρικά μου βρίσκονται. Στη σημερινή συνταγή όμως, καθότι το επιτάσσουν οι μέρες, πρόσθεσα και τον καθιερωμένο μπακαλιάρο. Όπως θα τον σερβίρουμε για την 25η Μαρτίου ή για οποιοδήποτε άλλη μέρα. Μπακαλιάρος με κρούστα pesto αντζούγιας και λίγο τυράκι για να δέσει ομοιόμορφα στη λαδόκολλα σε 5 απλά βήματα! Ετοιμάζουμε το pesto. Το αλείφουμε πάνω στο ψάρι μας. Διασκορπίζουμε ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού με τυρί. Ψήνουμε στη λαδόκολλα. Σερβίρουμε με ζυμαρικά. Τόσο απλά και νόστιμα!

cheesepestobaccala (1) cheesepestobaccala (2)

Συστατικά  

Για το pesto αντζούγιας(1 φλιτζάνι):

1 φλιτζάνι καρυδόψιχα

6 φιλέτα αντζούγιας σε λάδι, στραγγισμένες

1/3 του φλιτζανιού μέντα ή δυόσμος

1 ½ κουταλιά της σούπας βασιλικός

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

¼ του φλιτζανιού σχοινόπρασο (chives)

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

2-3 κουταλιές της σούπας νερό

Χυμός ½ λεμονιού

Αλατοπίπερο (προαιρετικά)

Για τον μπακαλιάρο(για 2 άτομα):

2 φιλέτα παστού ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου

3 κουταλιές της σούπας pesto

Ξύσμα ½ λεμονιού

¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο σκληρό τυρί

¼ του φλιτζανιού ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού, τριμμένη

Αλατοπίπερο

ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

Ζυμαρικά, ρύζι ή βραστά λαχανικά

Χυμός λεμονιού

Ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

Method

Step 1

Για το pesto: Βάζουμε πρώτα τα καρύδια στο multi και τα χτυπάμε να θρυμματιστούν τελείως. Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά , αφήνοντας το λάδι για το τέλος και τα χτυπάμε όλα μαζί να γίνουν αλοιφή.

Step 2

Προσθέτουμε λίγο λίγο ελαιόλαδο και δοκιμάζουμε στη γεύση αν χρειάζεται εξτρά νερό, λάδι, χυμό λεμονιού ή αλατοπίπερο. Το φυλάμε σε βάζο με καπάκι στο ψυγείο για 4-5 μέρες. Το σερβίρουμε σε φρυγανισμένο ψωμί, με ζυμαρικά σαν κλασικό πέστο ή το αλείφουμε σε φιλέτο κρέατος, κοτόπουλου ή ψαριού και τα ψήνουμε μέσα σε λαδόκολλα.

Step 3

Για τον μπακαλιάρο: Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα σε ταψί και ακουμπάμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου.

Step 4

Αλείφουμε πάνω τους το pesto και διασκορπίζουμε το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε το τυρί με την ψίχα ψωμιού και λίγο αλατοπίπερο και το απλώνουμε πάνω στα υπόλοιπα υλικά.

Step 5

Ραντίζουμε με λίγο λάδι και αφού κλείσουμε ελαφρά τη λαδόκολλα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 12 λεπτά. Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε άλλα 4-5 λεπτά.

Step 6

Για το σερβίρισμα: Ακουμπάμε τον μπακαλιάρο πάνω σε ότι συνοδευτικό επιλέξουμε, ραντίζοντας αν θέλουμε με λίγο λάδι, χυμό λεμονιού και πασπαλίζοντας με αλατοπίπερο ανάλογα τα γούστα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *