Loader

Μπακαλιάρος & λεμονάτο κριθαράκι με βασιλικό

2013-07-24
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  


800γρ.μπακαλιάρος
Αλατοπίπερο
Λάδι
Βούτυρο
200γρ.κριθαράκι χονδρό
Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
4κ.σ. βασιλικός ψιλ/νος
1 κύβος λαχανικών
1κ.γλ.σκόρδο σκόνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Ψήνουμε το μπακαλιάρο στο φούρνο με λάδι, λίγο νεράκι,αλαοπίπερο και το σκόρδο. Βράζουμε σε κατσαρολάκι νερό με τον κύβο και ρίνουμε εκεό το κριθαράκι να βράσει περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σουρώνουμε το κριθαράκι και λιώνουμε βούτυρο στο κατσαρολάκι. Ρίχνουμε λίγο λάδι και το κριθαράκι. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό, το αλατοπίπερο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με το ψάρι μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.