Loader

Μπάμιες με κεφτεδάκια και ξερά φρούτα

2013-07-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

 

600gr. Μπάμιες κατ/νες ή φρέσκιες καθαρισμένες

1δόση για κεφτεδάκια της αρεσκείας σας

1κ.γλ.κάρυ σκόνη

1/2φλ.ροζέ κρασί

3σύκα ξερά ψιλ/νη

3βερύκοκα ξερά ψιλ/να

1κ.σ.σταφίδες ξανθές

Χυμός 1 λεμονιού

Αλατοπίπερο

2φλ.ζωμός λαχανικών

Λάδι

4-5σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

1/2κ.γλ.ginger σκόνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα ξερά φρούτα στο κρασί. Βάζουμε το σκόρδο και τις μπάμιες σε κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και πασπαλίζουμε με το κάρυ και το ginger. Προσθέτουμε το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε το κρασί με τα ξερά φρούτα. Σιγομαγειρεύουμε άλλα 20 λεπτά και ρίχνουμε προσεχτικά τα κεφτεδάκια σε διάφορα σημεία μέσα στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε άλλα 15 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι, ραντίζουμε με λάδι,αφήνουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *