Loader

Μοσχομυριστή λεμονάδα της μητερούλας από το Βόλο

2014-06-23
  • Yield: Για μια κανάτα χυμό/σιρόπι συμπυκνωμένης λεμονάδας
  • Prep Time: 4:00 ω
  • Ready In: 4:00 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

23/6/14

Σας παρουσιάζω με χαρά τη μοσχομυριστή λεμονάδα της μητερούλας από το Βόλο. Για να δροσιζόμαστε φέτος το καλοκαίρι, χωρίς συντηρητικά, με ένα φρέσκο αναψυκτικό από τα χεράκια μας. Κατά πως μας γράφει τη συνταγή της η μητερούλα, πρόκειται για μια λεμονάδα, χωρίς βράσιμο αλλά και χωρίς φειδώ στη γεύση. Ας την απολαύσουμε στην υγειά της!

Ingredients

  • 20 πολύ ζουμερά λεμόνια μεσαίου μεγέθους
  • 1 μικρό ζουμερό πορτοκάλι
  • 4-5 “φειδωλά” φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι τζίντζερ
  • λίγη αρμπαρόριζα και λίγο δυόσμο

Method

Step 1

Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και το πορτοκάλι.

Step 2

Στύβουμε τα φρούτα και παίρνουμε τον χυμό τους.

Step 3

Βάζουμε τον χυμό, το ξύσμα, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά μέσα σε μια κανάτα καλά κλεισμένη με μεμβράνη (ή σε κάποιο βάζο). Αφήνουμε να σταθεί για 3-4 ώρες, ανακατεύοντας πού και πού.

Step 4

Περνάμε το σιρόπι από ψιλή σήτα πατώντας με ένα πιρούνι, για να βγουν τα έλαια του ξύσματος. Αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι ή βάζο.

Step 5

Αραιώνουμε το σιρόπι κατευθείαν στο ποτήρι μας, ατομικά, ή σε κανάτα, για περισσότερα άτομα, με καθαρό ή ανθρακούχο νερό και χοντροκομμένο πάγο, στολίζοντας με λίγο δυόσμο. Η αναλογία για το αραίωμα εξαρτάται από το πόσο γλυκιά και έντονη γεύση επιθυμούμε να πάρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *