Loader

Μοσχαράκι με σάλτσα μανταρινιού και σπανάκι

2013-07-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

 

700gr.μοσχάρι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

Λάδι

Αλατοπίπερο

Soya sauce και σουσάμι για το σερβίρισμα

1κ.σ.μέλι

2/3κ.γλ.τσίλι σκόνη

Χυμό 2 μανταρινιών

Ξύσμα 1 μανταρινιού

3σκελ.σκόρδο λιωμένες

1κ.γλ.ginger σκόνη

2φλ.σπανάκι χοντροκομμένο

1φλ.φασολάκια πλατιά

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το σπανάκι, το σκόρδο και τα φασολάκια με ελάχιστο νερό να αχνιστούν για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρέας, ανακατεύουμε και αφήνουμε άλλα 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το τσίλι καιτο ginger. Ρίχνουμε το μέλι, το χυμό και το ξύσμα από τα μανταρίνια. Συμπληρώνουμε χλιαρό νερό ίσα να τα καλύπτει και αφήνουμε να σιγοβράσουν 45 λεπτά, ελέγχοντας αν χρειαστεί περισσότερο νερό. Κλείνουμε το μάτι, ραντίζουμε με λαδάκι και αφήνουμε 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε σε πιάτα ραντίζοντας με λίγη soya και πασπαλίζοντας με σουσάμι και συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *