Loader

Μοσχάρι φρικασέ

2013-06-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 1:30 ω
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

600γρ.μοσχάρι σπάλα ή ελιά σε κομμάτια όχι πολύ χοντρά
.1 κρεμμύδι ψιλ/νο
½ ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
3-4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
1/3φλ.λάδι
1/2φλ.λευκό κρασί
Το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού
2 αυγά
Αλατοπίπερο
1κ.σ.κορν φλάουρ

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τον άνιθο και αφήνουμε να πάρουν λίγο χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί , αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε νεράκι να καλύψει το κρέας μας. Ρίχνουμε και το ξύσμα του λεμονιού. Σιγοβράζουμε περίπου 1 ½ ώρα και το αφήνουμε να χλιαρύνει πριν το αυγοκόψουμε. Για το αυγολέμονο χτυπάμε τα αυγά με το κορν φλάουρ σε μιξεράκι . συμπληρώνουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το ζωμό του φαγητού και χτυπάμε λίγο ακόμα. Μεταφέρουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *